Totes les famílies afectades centren les nostres esperances en la medicina, en els meravellosos equips mèdics que ens atenen i en les estadístiques de supervivència actuals a aquesta malaltia, actualment a Europa, el 80% dels afectats sobreviuen al càncer infantil, però aviat descobrim la crua realitat.
A més de la seva supervivència ens preocupa l'alta toxicitat en molts dels tractaments actuals, que comprometen la salut en la seva infància, però també en el seu futur. Necessitem una recerca específica i per aconseguir-ho comptem amb excel·lents equips científics que necessiten finançament per continuar amb els seus projectes. Aquesta és la nostra missió principal i tots ho aconseguirem. La nostra col·laboració està oberta al conjunt de la societat, a les famílies afectades de càncer infantil, a hospitals, laboratoris i institucions compromeses amb la recerca.
Les Polseres Candela ajuden des del 2014 al laboratori de recerca en càncer del desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, fins a finals de l'exercici 2022 hem aportat 3.369.000 euros que s'han distribuït entre totes les línies de recerca i en l'adquisició de diferents equips tècnics.
El laboratori, de prestigi internacional, disposa d'un banc exclusiu de tumors pediàtrics amb un gran potencial de recerca. Els Projectes que es duen a terme tenen com a objectiu donar resposta a les preguntes que els oncòlegs fan a l'hora de tractar els nens i nenes que pateixen aquestes malalties. Es coneix com a Recerca Translacional, centrada en traslladar els avenços científics al pacient el més aviat possible.
Des de 2019 col·laborem amb al Grup de Recerca Translacional en Càncer infantil i juvenil, dins de l'Àrea d'Oncologia de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron. La nostra contribució es destina al projecte Noves aproximacions terapèutiques per al tractament del Ependimoma pediàtric, liderat pel Dr. Miquel Segura i ja hem aconseguit presentar un article sobre la seva recerca en la prestigiosa publicació científica MDPI Cancers.
L'ependimoma pediàtric (PED) és un tumor altament agressiu que afecta el sistema nerviós central dels nens que el pateixen. Fins a aquest moment hem invertit 200.000€ en aquest projecte i en 2022 actualitzem el nostre compromís de col·laboració per quatre anys més.
L'IRB Barcelona és un centre de recerca de primer nivell mundial dedicat a l'estudi de qüestions fonamentals de la salut i les malalties humanes.
La nostra col·laboració amb l'IRB forma part de l'impuls de la família Junquera-Tejada en els seus esforços per investigar l'Osteosarcoma. En col·laboració amb l'hospital Sant Joan de Déu va iniciar el 2018 el seu projecte d'identificació dels mecanismes metastàtics de l'osteosarcoma al laboratori que porta el nom del nostre àngel, Fèlix Junquera Tejada, i la nostra associació ja ha contribuït a aquest projecte de 288.000 euros.
També col·laborem en el projecte Models de mosca Drosophila per a estudiar les alteracions genètiques del sarcoma de Ewing. que ja ha publicat els seus primers resultats en PNAS Nexus i en el qual hem invertit fins avui 221.000€.
La nostra associació treballa en un projecte internacional liderat per la Dra. Mireia Camós, investigadora principal d'Hematologia de l'Hospital Sant Joan de Déu, i finançada per la Comissió Europea.
L'objectiu del projecte CLOSER és millorar el diagnòstic i el pronòstic dels nens amb leucèmia a Llatinoamèrica, reduint així l'escletxa de supervivència respecte a Europa, per tal de millorar la supervivència i la qualitat de vida dels nens amb leucèmia, les seves famílies i cuidadors.
CLOSER aborda la leucèmia pediàtrica d'una manera global i innovadora, centrant-se en aspectes científics, però també en factors socioeconòmics, culturals, educatius i ambientals.
Col·laborem amb la Fundació Sant Joan de Déu en el projecte Share4Rare finançat per la UE. Aquest ambiciós projecte està dirigit a malalties minoritàries, inclòs el càncer de desenvolupament, i està construint una comunitat per reunir pacients, cuidadors, metges i investigadors per unir esforços i generar impacte en les malalties minoritàries.
Junts podem avançar en la recerca, compartir coneixement i transformar les malalties minoritàries en malalties conegudes. La recerca en malalties minoritàries sol veure's obstaculitzada pel reduït nombre de pacients i les barreres geogràfiques i lingüístiques. La plataforma Share4Rare permet als pacients involucrar-se des de qualsevol part del món.